Amela Frljučkić posvećena popularizaciji harmonike kao instrumenta za umjetničku muziku 2019. godine predstavlja svoj projekat Virtuoznost harmonike u kojem izvođenjem djela XX i XXI vijeka publici prikazuje raznolike mogućnosti instrumenta.

U okviru ovog projekta je održala solističke koncerte u Crnoj Gori u Kulturno-informativnom centru 'Budo Tomović' u Podgorici, Muzeju 'Jovo Ivanović u Budvi i Kultuno-informativnom centru Petnjica u okviru festivala 'Zavičajne staze'.

Kao zaljubljenica u savremenu muziku u okviru istog projekta ostvaruje saradnju sa kompozitorkom Slobodankom-Bobanom Dabović koja za nju piše djelo Drvo nade koje biva premijerno izvedeno u maju 2019. godine u Podgorici. Ovo je prvo djelo ikada napisano za solo harmoniku od strane kompozitorke iz Crne Gore.

Do sada je u okviru koncerata, takmičenja i master classova nastupila u Austriji, Sloveniji, Italiji, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

Debitantski koncert je održala u Muzeju savremenih umjetnosti 'Ars Aevi' u Sarajevu u novembru 2018. godine.

Amela ima redovne medijske nastupe putem kojih promoviše svoj rad, instrument i umjetnost široj javnosti.

Od kraja 2017. godine aktivno nastupa sa pijanisticom i kompozitorkom Lamiom Semić u okviru dua Instrumental Story koji izvodi tango muziku i sevdah u sopstvenim aranžmanima. Od nastupa izdvajaju se nastupi na 'Austrijskom balu' u Vijećnici i Noć argentinske ambasade u Sarajevu.

2016. godine joj je dodijeljena Zahvalnica za doprinos razvoju muzičke kulture u Rožajama (Crna Gora).

Školovala se na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, a zahvaljujući Erasmus+ stipendijama i na Conservatoriu di Musica Guissepe Tartini (Italija) i Akademiji za Glasbo u Ljubljani (Slovenija). I i II ciklus studija je završila kao dobitnica posebnog priznanja Univerziteta u Sarajevu „Zlatna značka“.

Pored muzičkog obrazovanja ima i zvanje bachelora politologije, a trenutno je završna godina master studija na Odsjeku za upravljanje državom na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu.

Svoje prve muzičke korake pravi sa devet godina u klasi Omera Đurđevića, a nastavlja u Srednjoj školi za muzičke talente Andre Navarra u klasi Saše Markovića. Srednju školu završava kao dobitnica državne nagrade Luča. Usavršavala se kod Boruta Zagoranskog, Corrada Rojca, Belme Šarančić-Nahodović, Luke Juharta, Geir Draugsvolla, Radomira Tomića i dr.

©2018 by Amela Frljuckic. Proudly created with Wix.com